Samen ondernemen bij ONS

Samen ondernemen bij ONS

Bij ONS in de Bredase wijk Geeren-Zuid werken en leren buurtbewoners met behoud van uitkering binnen diverse bewonerscoöperaties.

Werken en leren in bewonerscoöperaties

De leden van de bewonerscoöperaties bundelen hun krachten om gezamenlijk een bedrijf te runnen. De werkzaamheden binnen de diverse coöperaties verschillen maar ze bepalen samen de koers. ONS kent op dit moment drie bewonerscoöperaties: ONS Coöperatief, ONS Atelier en ONS Land. De leden van de coöperaties hebben vrijwel allemaal afstand tot de arbeidsmarkt. Gezamenlijk krijgen zij de mogelijkheid om te ondernemen. Doordat de coöperatie zaken als administratie, inkoop en huisvesting op zicht neemt, kunnen ze zich volledig richten op hun werk. Zo zijn ze beter in staat zichzelf te ontplooien en krijgen ze een beter perspectief op de arbeidsmarkt. Meer info!

ONS levert meer

Het succes van ONS kent diverse kanten. ONS loopt goed. Maar minstens zo belangrijk zijn de sociale effecten. Zoals de sterkere verbinding tussen bewoners en culturen in de wijk. Succesvolle deelnemers blijken ook als rolmodel te dienen. Wilt u daar meer van lezen?

Meer informatie

Wilt u meer informatie over oprichting van een coöperatie of over de opzet van het gehele project neem dan contact op met Monique van Winkel  of Mariëlle de Groot